Equicoaching – bouw paardenstallen

In de zomer van 2020 ging er een grote meisjesdroom in vervulling: mijn eigen paardenstal werd gebouwd! Al jaren had ik ervan gedroomd en al verschillende keren zelf getekend hoe ik mijn droomstal voor me zag. In juni 2020 was het dan eindelijk zo ver en begonnen de graafwerken voor de fundering van de stal.

Juni 2020

Ik had nog nooit in mijn leven beton van dichtbij gezien, maar daar kwam nu verandering in. De vorstranden werden vol gestort met beton en ook de vloerplaat werd een dikke laag beton zodat de stal verschillende decennia dienst kan doen. Het zwart dat je rond de randen ziet is een smeerbare laag rubber die beschermt tegen vocht en modder. Nu kon de echte bouw van de stal beginnen en kreeg mijn droom steeds meer vorm!

Juni 2020
Juli 2020 – Hier nog zonder dak!
Juli 2020 – Hier al met dak!

Toen de stal helemaal in elkaar gezet was, heb ik deze samen met heel wat helpende handen ingesmeerd met een soort beits om het hout te beschermen tegen verschillende weersomstandigheden (felle zon, wind, regen, …)

En daar stond mijn droom dan eindelijk, twee paardenstallen met in het midden een ruime poetsplaats en grote deur naar buiten toe. Achteraan de stallen loopt er een voedergang waar hooi, vlas en al mijn paardenspullen gestockeerd zijn.

Augustus 2020

Daarna legden we zelf de water- en elektriciteitsleidingen: er is dus ook stromend water en licht in de stallen! Zalig! Na jaren ploeteren met zaklamp en emmers water kan ik nu gewoon op het knopje duwen en er brandt licht en hoeft Calypso enkel met zijn neus tegen de automatische drinkbak te duwen om water te krijgen.

We hebben vorig jaar in de zomer dus heel wat werk verricht en toch is er nog steeds veel werk voor de boeg… Zo moeten er nog drainagebuizen gestoken worden in de wei en moet deze nog ingezaaid worden. Er zal voor de stallen ook een kleine paddock met zand komen waar Calypso kan staan als het te hard regent om op de wei te staan. Hopelijk kan ik jullie binnenkort in een andere blogpost via een fotodagboek updaten over deze werken!

1 Commentaar

 1. Amélie Nuyens 17 januari, 2023 at 09:44

  Hey Laura,

  Ik wil ook een stal bouwen voor 2 paarden en kwam je blog tegen. Ik zou heel graag een kijkje komen nemen als dat gaat voor jou. Vooral naar je ervaring hoe praktisch alles werd ingedeeld en wat je anders zou doen. Heb je alles zelf in mekaar gezet en ging dat vlot?

  vriendelijke groetjes,
  Amélie

  Reply

Laat Commentaar Na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *