Equicoaching – bouw paardenstallen, een update

Het vervolg van mijn meisjesdroom krijgt steeds meer vorm!

Na de bouw van de paardenstallen, zoals jullie eerder in een andere blogpost konden lezen, was er nog heel wat werk voor de boeg om de eigenlijke weide in orde te brengen. Gezien we in Bekkevoort met een erg natte ondergrond zitten, dienden daarvoor heel wat stapjes ondernomen te worden.

Zo werd de hele weide eerst en vooral omgespit en aangevuld met gezonde grond. Dat was op z’n zachtst gezegd een smerig klusje. Hieronder kan je een sfeerbeeld terugvinden.

Daarna lieten we heel de weide draineren door middel van drainagebuizen omhuld met een speciale doek en sleuven opgevuld met kiezel. We staken zelf ook de handen uit de mouwen en hielpen volop mee! 

Een kleine paddock voor de stallen werd aangelegd, zodat Calypso in de winter altijd op het droge kan staan. Dat wordt eveneens een lekker plekje om te rollen!

Eenmaal de drainagewerken voltooid waren, konden we aan de laatste stap beginnen! Het inzaaien van de weide. Want ja… wat is een paardenweide zonder gras? Om het met Calypso’s woorden te zeggen: een plek waar het gras altijd groener aan de over kant is, letterlijk dan. 

En nu is het wachten, wachten, wachten tot die grassprieten voldoende gegroeid zijn!

Laat Commentaar Na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.