Equicoaching

Equicoaching is een down-to-earth methodiek, het is doelgericht en ervaringsgericht! De buitenlucht, de natuur, de paarden en de andere dieren bieden jou een unieke kans om te groeien.

Als coachee ga je zelf op zoek naar de hindernissen en obstakels die je ervaart maar je staat er nooit alleen voor. Tijdens het intakegesprek verkennen we samen jouw hulpvraag en stellen we een plan van aanpak op.

Vervolgens ga je samen met het paard actief aan de slag met doelgerichte oefeningen en kan je experimenteren: wat lukt wel, wat lukt niet? Paarden zijn van nature uit erg gevoelige dieren. Ze reageren rechtstreeks op onze lichaamstaal en geven altijd eerlijke feedback.

Paarden leven in het hier en nu en reageren op wat er op dat moment gebeurt. Ze houden ons een spiegel voor: die kan soms confronterend zijn, maar ook erg verrijkend voor jou als persoon. Het geeft je inzichten waardoor je zelfbewuster wordt.

De signalen die het paard je geeft en de betekenis die jij daar zelf aan geeft, maakt vaak dat er dingen opgeklaard en helder worden.

Ervaring met paarden is niet nodig. Tijdens een coachingssessie zit je nooit op het paard, er wordt steeds vanaf de grond gewerkt. Jij bepaalt als coachee zelf welke afstand tot het paard voor jou oké is. Het is wel aangeraden om stevige, gesloten en waterdichte schoenen te dragen en je kledij aan te passen aan het seizoen. Alle equicoachingssessies gaan in de buitenlucht door, we zijn dus weersafhankelijk.

Eenvoudige stappen naar zelfbewustzijn, inzicht en rust

De kennismaking
Intakegesprek
Tijdens het intakegesprek verkennen we samen jouw hulpvraag en stellen we een plan van aanpak op.
De kennismaking
Actie
Zelf actief aan de slag
Vervolgens ga je samen met het paard actief aan de slag met doelgerichte oefeningen en kan je experimenteren: wat lukt wel, wat lukt niet?
Actie
Het proces
Het proces doet zijn werk
Paarden zijn van nature uit erg gevoelige dieren. Ze reageren rechtstreeks op onze lichaamstaal en geven altijd eerlijke feedback. Paarden leven in het hier en nu en reageren op wat er op dat moment gebeurt. Ze houden ons een spiegel voor: die kan soms confronterend zijn, maar ook erg verrijkend voor jou als persoon.
Het proces
Inzicht
Inzichten
De signalen die het paard je geeft en de betekenis die jij daar zelf aan geeft, maakt vaak dat er dingen opgeklaard en helder worden. Het equicoachingstraject eindigt past wanneer jouw doelen behaald zijn.
Inzicht