Psychologische begeleiding

Individuele begeleiding

Soms kan je als kind of jongere last hebben van sombere, depressieve gedachten of worstel je met angsten waar je niet alleen uit raakt. Je bent niet alleen! Ik help je graag om beter te begrijpen van waar deze gedachten en angsten komen en hoe je hier mee kan leren omgaan.

Misschien is het moeilijk om als kind of jongere over je gevoelens te praten met je ouders. Emoties kunnen erg verwarrend zijn en dat kan knap lastig zijn. Blijf er niet alleen mee zitten, maar kom erover praten!

Als adolescent en volwassene kan je bij mij ook terecht rond allerlei thema’s. Misschien ben je op dit moment niet tevreden met het leven dat je nu leidt en heb je nood aan een luisterend oor. Ik help je om terug meer toekomstperspectief te creëren!

Ouderbegeleiding en gezinsbegeleiding

Kinderen begeleid ik samen met hun ouders om terug meer in hun eigen kracht te gaan staan.
Wat zijn de talenten en interesses van jouw kind? Zijn er ontwikkelingsmoeilijkheden (lastig om vriendjes op school te maken, moeite met aandacht, …)? Is er sprake van familiale problemen (echtscheiding, …)? Als ouder kan je bij mij ook terecht omtrent verschillende opvoedingsthema’s. Denk daarbij aan: bedplassen, moeilijk inslapen, uitdagend gedrag, … Loop je ergens op vast en beïnvloed dit jullie als gezin? Ik zoek samen met jullie naar oplossingen of een andere aanpak.

Wandeltherapie

Wist je dat wandelen goed is voor je fysieke én mentale gezondheid? Het geeft meer energie, creativiteit en alertheid! Wandelen werkt ook rustgevend waardoor je je gedachten beter kan ordenen en er minder chaos in je hoofd ontstaat. Zonlicht zorgt ook voor meer vitamine D-opname en vitamine D zorgt dan weer voor meer energie. Kortom, niks dan voordelen dus!

Wil je letterlijk en figuurlijk stappen vooruit zetten? Wil je tot rust komen? Lukt het makkelijker om te praten als we naast elkaar wandelen dan wanneer we in een zeteltje in de praktijk zitten? Zet dan de stap naar wandeltherapie!

Deze vorm van therapie gaat door in Halen, Sint-Truiden of op de thuislocatie van de client. Hou hierbij wel rekening dat we weersafhankelijk zijn. We maken op voorhand samen afspraken over in welke weersomstandigheden een wandelsessie niet kan doorgaan. Er zijn verschillende wandeltrajecten met verschillende afstanden mogelijk!

Let op: de plaatsen zijn beperkt!

ELP

Ik ben aangesloten bij Ligant. Dit betekent dat je 10 sessies aan een verminderd tarief kan komen. Concreet:

  • Je hebt géén verwijsbrief van je huisarts
  • Je komt enkel in aanmerking voor dit traject als er sprake is van een matige tot milde psychische problematiek (depressieve gevoelens, angstklachten, gedragsproblemen, …)
  • Je bent jonger dan 25 jaar
  • Je aansluiting bij het ziekenfonds is in orde

Indien je aan deze voorwaarden voldoet, betaal je slecht €11 per sessie of €4 als je recht hebt op een verhoogde tegemoetkoming. Meer info vind je via de website van ggzlimburg.be.

Het intakegesprek duurt 60 minuten en elke sessie daarna duurt 45 minuten.